Армянская песня о свободе человечества

Сос -Мира Сос Манандян
Отки елек, куярь-ехбаярнер елек отки,
Коч ем анум мектех мтнел сурб паякари.
Марткутюнэ тирах дарцав патеразми,
Мутн э пател охч еркинкэ мер Еркри.

Отки гангнек, верч танк hаятин тшнаманки,
Менк болорс аржани енк сер-hарканки.
Сирелинер цанканум ем ор Ашхарэ хахах лини,
Азатутян Арегакэ паяцар мишт hраварви.

Отки елек, мартик, азгутяуннер елек отки,
Уххин hартенк мер hусали апагаяи.
Ахачум ем Цезь, завакнерин hохагнди,
Ес hусов ем ор Тер-Аствац мез мишт когни.

Отки гангнек паhн э кенац маh у крви,
Пршенк капанкнерэ еркат-шхтанери.
Отки елек, куярь-ехбаярнер елек отки,
Жамн э hасел мер србазан hахтанаки.