Та вiримо знов

Наталья Люшневская
Спогади гріють мене про  акацію,
Ту, що  розкішно росла біля двору.
«Запах найтонший!» - сусід наш мав рацію…
А  деревце  все тягнулося   вгору.

Гарно цвіла всім на радість акація.
Чи ж бо, красуне, й сьогодні - рясна?
Чи ти пішла під бурхливі овації
Перебудови, що села  знесла.

Де  ж і лишились -  картина невтішна:
Скрізь бур'яни, що в людський стали зріст,
Там де цвіла нареченою вишня,
Гонить дичок – вже розрісся мов ліс.

Перебудова!  О, перебудова!
Розповідав міфи нам Горбачов.
Скільки надії вселяло це слово!
Брешуть нам, брешуть…  та  віримо знов…               
                2013р