Владимир Высоцкий. Письмо к другу из Киева-2014

Ландрасек Пшукни
                «Ах, милый Ваня , я гуляю по Парижу…» —
                В.Высоцкий, « Письмо к другу или зарисовка о Париже, 1975


Шановний Ваня, я по Києву гуляю,
і все що бачу, що відчуваю,
пишу в блокнот завданням ИТАР-ТАССа
в майбутньом` кращом` - дивись придасться.

Про те що, Ваня, ми з тобою на майдані
Потрібні, як в Сахарі сани.

Тут москалі - другого сорту люди,
вб'єш пару, і тобі хрін чого буде.
Російськой мовой тут немає клави ,
пишу на їх - " Україні слава! "

Та тільки, Ваня, ми з тобою на майдані
потрібні , як татари звані.

Ти знаєш, тут усюди казнокради,
Ох, я б покришки їм запалював!
І вже плював я, Ваня, і на Раду,
а з Ради на майдан вже я плював!

І захоплення вільної України
особливо помітно здалека:
У державному сортирі на майдані,
знайшли з російськой мовой язика!