Хворий, в муках, щастя долi...

Ирина Боговина
        ***
Хворий в муках, щастя,долі
Вже у Бога не питає,
Кволо дивиться на зорі,
Тихо вмерти лиш бажає,
Бог про все і всіх подбає...
Тремтячи,світились зорі,
Наче терен чи пасльон,
Десь думки витали в горі,
Зтиха чувся в грудях стон...
Відпускало тіло болі,
Напливав густий туман,
Вітерець хитав тополі,
Гнув гнучкий в скорботі стан.
Тихо-тихо, ледве чутно,
Відбивав годинник час,
Поміж хмар,зір стало мутно,
І одна - упала враз...
   
        ***