Зимова вишня

Олеся Райська
«Залиш мене у спокою, весна,
я  так стомилася з тобою у двобою» -
так каже жінка… що то за одна!?
двобій з весною чи то із собою?
такі думки – то справжня дивина
«зимова вишня» жінка та, напевно
таких я зустрічала … в чим вина
 що зиму так  вона плекає ревно
сніги на серці, ожеледь чуттів
блакить небесна навіть і не сниться
і погляд згас  і  голос занімів
лишень холодна моторошна   криця…
отямся, подруго! закресли календар
вже все минулося і зклякло - відболіло…
прийми весну як вічний Божий дар
вже ось вона, душі твоїй відлига!
немає на землі таких подій
що виморозять  серце  до останку
хто ж може бути радості крадій,
хто може скасувать  весняні ранки?
ніхто й ніщо… весна на сполох  б’є
як те дитя, що має народитись
життя вирує  - пута розірве
щоб знову ти змогла йому радіти!!!