Daj mi, Boze...

Алла Польская
DAJ MI, BOZE...

 
Daj mi, Boze,
Smierc bez bolu ...
Zyje,  prawie, jak w niewoli ...
Uspokoj mnie, wez w calosci
Moja dusze niezwykla, moj Boze.
Pelna wielkiej namietnej milosci...
I niczego wiecej juz nie oczekuje.

24-03-2017
                ***
AP (wersja oryginalna – ru)