Пагоня

Ген Жэстачайший
Ляцiць Пагоня
Па родным нiвам,
Навалу гонiць
Капытам сiвым.

То Вершнiк Боскi
Баронiць глебу,
Каб стала досыць
Пiтва i хлеба.

Каб людзi разам
Знялi аковы,
Каб мелi розум
Трымацца мовы.