Вночi, як свiтло не палити...

Миклош Форма
Вночі, як світло не палити,
А запалити сірника,
Із сірником моя рука
Спроможна Всесвіт освітити.

Не переплутати поняття:
Тут ні до чого сірники,
Якби не порухи руки,
Їм так би в темряві й лежати.

А ще, як піднести долоню
До навіть темного вікна,
Сама засвітиться вона –
Зірки цілує у безсоння...