ВЕК ТВОЙ

Людмила Шаблыко
Век твой будзе малЫ-
Прашаптаў мне старЫ.
І пайшоў ён з клюкОю,
Увесь згорблен дугОю.
Знік у цемры глухой
І забраў мой спакой.
Хто ён быў? І адкуль?
Не пазнаў я дасюль.
Што хацеў мне сказаць,
Каб спяшыў дажываць?