О як жа салодка! Я ведаю, старасць...

Марина Влада-Верасень
                Инна Бронштейн "Блаженства "
                Пераклад на беларускую мову зроблены
                Марынай Влада-Верасень
***
О як жа салодка! Я ведаю, старасць
Не зможа згубіць майго твара прывабнасць –
Нельга  згубіць тое, што не бывала.
Тут горш прыгажуням – іх дрэнная справа:
Патрэбны ім фітнес, дыеты,  падцяжкі…
Шкада вас – трымайцеся, дзеўкі,–  Лёс цяжкі!

***
О як жа салодка, глядзець на  рэкламу
І думаць, што шмат сустракаецца хламу,
Які не патрэбен мне нават зусім:
Што маю – хапае – здаволена ўсім!
І колькі ж тады эканомлю я, дзеткі,
Калі не купляю “Sorti” і сурвэткі?..
Трывожыцца розум мой запалёны –
А дзе сэ-ка-но-мле-ны-я мі-лі-ё-ны?

***
О як жа салодка з базару паўзці
І ў сумцы банан ачмуральны нясці!
Паўсюль нездарма ўрачы нам сцвярджаюць:
Бананы здароў’е й настрой падымаюць!
Пашчасціла малпам – у джунглях жывуць,–
Шчаслівыя ўсе, бо бананы ядуць!

Але ж тыя малпы жывуць не адны
І лашчацца ў цёплых абдымках радні…
Ў адрозненні іх, я – адна пастаянна
І нават сягодня – ў абдымку з бананам…
Мне гэта прыемна? Хто змог здагадацца –
Радкі я прыдумала, каб пасмяяцца!



Инна Бронштейн

***
Какое блаженство! Я в старости знаю,
Что всей красоты своей не потеряю.
Нельзя потерять то, чего не имела.
Красавицам хуже. Но это — их дело.
Для них этот фитнес, диета, подтяжки.
Мне жаль их. Ну что же! Держитесь, бедняжки!

***
Какое блаженство, при виде рекламы
Подумать, как много встречается хлама,
Который и вовсе не надобен мне.
Я тем, что имею, довольна вполне.
И сколько же я экономлю, ребятки,
Не покупая «Сорти» и прокладки!
Но только вопрос возникает резонный:
А где сэкономленные миллионы?
 
* * *
Какое блаженство с базара ползти
И в сумке банан обалденный нести.
Недаром повсюду врачи утверждают,
Что нам настроенье банан поднимает.
Как счастливо в джунглях живут обезьяны!
А все потому, что съедают бананы.

Но ведь обезьяны живут не одни,
А нежатся в теплых объятьях родни.
В отличье от них, я — одна постоянно,
И даже сегодня — в обнимку с бананом.
Блаженство? Какое? Подумайте, братцы!
А строчки придумала, чтоб посмеяться.