Дiвчинка - Весна

Ирина Грипич
Весна в яскравих чобітках,
Співає голосно з птахами,
Легенький човник у руках,
Пускає в подорож струмками.

Під снігом проліски знайшла,
Весна - дівчисько легковажне
З теплом та повінню прийшла,
Згорнувши покривало сніжне.

Вона частенько вередує,
Колючим вихром над полями
Та вже проталини малює,
Тече весняними сльозами.

Вже скоро щебет солов'їв,
Травневі,балакучі грози.
Перлини від зимових снів,
Нам нагадають літні роси.