Стихи на таджикском языке

Хасан Гаюбов
Ба хотрае устод Лоиќ (Посвящается памяти поэта ЛОИКА ШЕРАЛИ)


Умри љавонам меравад, донї, намеоям дигар,
Ин достонам меравад, донї, намеоям дигар.
Дар ошиќи сарсон шудам, љонони љонам нест, нест,
Ин дилситонам меравад, донї, намеоям дигар.
Бишкуфта гулњо буд њама дар кўчабоѓи ишќи ман,
Ин бўстонам меравад, донї, намеоям дигар.
Таскин мадењ, эй ту сабо, таскин намеёбад дилам,
Бишнав зим ан акси садо, донї, намеоям дигар.
Уммеди ман бахти ту њаст, эй Тољикистон зинда бош!
Озурда љонам меравад, донї, намеоям дигар.

2009