Стихи на узбекском языке

Хасан Гаюбов

К...

Кўмсаш
Дил орзи;ар, дил энтикар сени эслаб
Анор каби ситилади юрак-;алак.
Сенинг  васлинг о;ушида ;тган онлар
Кечагидай хаёлимда яшар малак.
Балки яна учрашармиз сенинг билан
Та;дир кулиб бо;ар бизга балки яна.
Аммо энди ажин босган юзлар билан,
;иров инган сочлар билан эй, жонона,
;узурингга келсам ;абул ;илармисан?
;амон ;шал пайтдагидек севармисан?
Дилда умид куртаклари лаб очмо;да
Учрашувнинг умидида ёнар юрак.
Мен биламан юрак сира алдамайди,
Фа;ат хо;иш, фа;ат кучли хо;иш керак!!
Аммо йиллар… бизни до;да ;олдирдику,
;ани гулдек яшнаган у давронимиз?
Золим та;дир синовлари толдирдику,
;адик билан ;тар энди ;ар онимиз.
Дил энтикар, дил ;ртанар сени эслаб…

Соѓинч
;тди сенсиз,  ;ажринг-ла ;тди.
;ар да;и;а,  оним, Нигора.
Г;зал онлар ;айларга кетди?
;айга кетдинг жоним, Нигора?!
;тди сенсиз, бугуним ;тди.
Зерикарли, бемаъно, бетус.
Мени ташлаб ;айларга кетдинг,
«;аётимни ёритган юлдуз?!»
Сенсиз ;олдим. Лабларинг ;;мсаб
Ёниб борар дудо;ларим ;ам.
Сочларингни силашга инти;
;изиб борар бармо;ларим ;ам.
Ша;ло к;зларингни со;иниб
Бедор турар ;аро;ларим ;ам.
Анор юзларингни со;иниб
;т олмо;да ёно;ларим ;ам.
Хипча белларингни с;ро;лаб
;оматим дол,  эгикдир бошим.
;адамларинг товушин истаб
Энтикаман к;зимда ёшим.
Шундай ;тар сени со;иниб
;ар бир ла;зам, оним Нигора.
Мени ташлаб ;айларга кетдинг,
;айга кетдинг жоним, Нигора?!

Хижрон. Ёлѓизлик.
Кунлар ;таётир йиллларга менгзаб
Сенсиз… ёл;изликнинг ;ийно;ларида.
Бирга  юрганингда умримни безаб
Юрардим ме;рингнинг ардо;ларида.
Кунлар ;таётир юракни эзиб
На бир сирдошим бор, на бир ;амро;им.
Орзу хаёлларим шамолдай т;зиб
Сени ахтараман Нигорим-Мо;им!
Кунлар ;таётир… мен ;амон ёл;из.
Жуфтини й;;отган шер каби хорман.
Мен сенсиз ;еч кимман,  мен сенсиз ожиз
Й;лини й;;отган оши;и зорман.
Кунлар ;таётир, мен эса ёл;из…