Тост. К картине Эдуарда Попкова

Владимир Котовский
Тост. Художник Эдуард Попков.
адрес художника:https://arts.in.ua/artists/Eduard123/

- Давай пiднiмем,
Куме, чарку!..
За… мою жiночку Одарку!..
А потiм вип'єм… за твою!..
- А потiм знову за мою?..

- Що ми без них,
Скажи на милость?!..
От менi раз таке приснилось,
Що, нiби знов я холостий
I їду з салом в город Стрый!..

- Ото понесло!..
То ж далеко!..
Чи ти лiтаєш, як лелека?!..
- Та нi, пiдвода й добрий кiнь!..
И степ, куди очей не кинь!..

- Поїхав нанiч?..
- Та нi… з ранку…
А перед тим ще й  з'їв таранку!..
- А пити, що ж, собi не взяв?!..
- На свiтi вистачить роззяв!..

- Хiба таке ото
Присниться?!..
- Так от, дивлюся, бач – криниця!..
А в нiй горiлка, не вода!..
- Невже горiлка?!.. Ото ж да!..

- Коня в кущi,
А сам – до неї,
- Аж в мене серце скаженiє!..
- Черпнув цеберком i… припав!..
Як непритомнiв, там i впав!..

- А сало що ж?!..
- Та що там сало!..
Душа горить, наче кресало!..
Iще цеберко зачерпнув…
- Невже ж i знову, кум, уснув?!..

- Та нi!.. Була-таки причина –
Повз мене йшла одна дiвчина!..
- Невже Одарка?!..
- Таки да,
Та в неї, в глечику – вода!..

- Напився?..
- Тож!.. Та й вмив ще пику,
Бо зовсiм з'їхав з пантелику –
А щоки кращi за суниць!..
- Ото б менi таких криниць!
15.02.17 (6.45-7.10)