Учнiвська карта -Загоряни...

Ирина Боговина
         ***
Учнівська карта-Загоряни...
Умовні знаки і масштаб-
Війна полишила скрізь рани,
Без вікон школи,очі-плями,
Який там в біса поліграф !..
Там села вибиті всі вщент,
Від стін залишились руїни,
Оце і весь тобі предмет...
Подяка щирій Україні...
Учнівський аркуш топокарти
Лежить, як вирок на столі,
Де ж ті,кого саджать за грати,
Кати, що стерли з топокарти,
З обличчя матері-землі
Великі Броди і Малі,
Степанівку і Загоряни,
Малинівку, село Мостище?-
Роздерте все-уламки, ями,
Сумне,як привид, кладовища...

        ***