Пароплав

Олександр Мачула
Плине морем теплохід,
а за ним бурливий слід.
Із труби пуска хмаринки,
мов білесенькі пір‘їнки.

Не страшні йому шторми,
він від носа до корми
весь уквітчаний плотами,
як ялинка іграшками.

На місточку капітан,
пильно дивиться в туман,
щоб у штиль і непогоду
попередити пригоду.

Дмухає легенький бриз,
скоро нам дадуть „безвіз“,
ми спакуємо валізи
і відправимось в круїз.

12.03.2017