Литания. Бог Отец. Д. Донн

Олег Кочнов
1. Бог Отец

Отец Небесный, Тобою все и для Тебя,
И их и нас для них и прочее для нас,
Ты сотворил и царствие Твое во век
И паки сотвори мя ныне погубленном
Мой дух в унынии огрубленный,
В самоубийство облачен
Очисти Отче от сей персти обагренной,
Пятна пороков изжени и я, одежды новые одену,
Чтоб прежде смерти, убежать от тлена.


A LITANY
by John Donne

I. The Father

Father of heaven, and him, by whom
It, and us for it, and all else, for us
Thou mad'st, and govern'st ever, come
And re-create me, now grown ruinous:
My heart is by dejection, clay,
And by self-murder, red.
From this red earth, О Father, purge away
All vicious tinctures, that new fashioned
I may rise up from death, before I am dead.