Скоро пенье соловья услышим. Песня

Валентина Ковальчук 2
  Очень люблю украинскую песню «Черемшина».
Попыталась написать на ее мелодию слова.
Композитор – Василий Пилиппович Михайлюк

*****************************************
******************************
**********************
Скоро пенье соловья услышим,
Всё любовью и весною дышит.
Небо обретет другие краски,
Солнце нам подарит лучи-ласки.

Припев:
Невозможно насмотреться диву:
Ветви ивы и берез красивы.
Одуванчик желтый первым вдруг проснется,
Сам он, будто, солнце!

Ярко серебрятся в травах росы,
Словно бриллиантов вижу россыпь.
И босая по траве пройдусь я,
Милая, родная Беларусь моя!

Припев:
Невозможно насмотреться диву:
Ветви ивы и берез красивы.
Одуванчик желтый первым вдруг проснется,
Сам он, будто, солнце!
*****************************************

НА БЕЛАРУСКАЙ МОВЕ
***********************

Хутка спеў мы салаўя пачуем
***************************

Хутка спеў  мы салаўя пачуем,
Як вясною дыхае каханнем
Неба здабудзе іншыя фарбы,
Сонца нам падорыць свае ласкі.

Прыпеў:
Немагчыма дзіву нагледзецца:
Галіны вярбы , бяроз па сэрцы.
Першым дзьмухавец жоўты прачнецца,
Сам ён, быццам, сонца!

Вельмi ярка срэбрам  ў травах росы,
Нібы брыльянтаў бачу россып.
Басанож па травах я прайдуся,
Мілая, родная Беларусь мая!

Прыпеў:
Немагчыма дзіву нагледзецца:
Галіны вярбы , бяроз па сэрцы.
Першым дзьмухавец жоўты прачнецца,
Сам ён, быццам, сонца!



© Copyright: Валянціна Кавальчук 2, 2017