Я думав, що наслухався пташок

Миклош Форма
Я думав, що наслухався пташок,
А виявилось – то одна старалась.
У співах щось чарівне впізнавалось.
«Слов'янські танці», швидше, аніж рок.

Ту пташку я пригадував весь день.
І спогадам до вечора всміхався.
Я наче поруч з нею наспівався,
Хоча не знав ні слова з тих пісень.

Не знаю, чи прокинуся під спів.
Дощ обіцяють – пташці не до співу.
Лиш люди здатні до пісень у зливу –
Без парасольки навіть і без слів...