Шукав слова, а слiв i не знайшлось

Миклош Форма
Шукав слова, а слів і не знайшлось.
Зірвався з вуст недосконалий вигук.
Короткий, мов несправедливий вирок
Минулому, яке не збереглось.

А так хотів простих і теплих слів,
Зізнаюсь, навіть Бога потривожив.
А Бог сказав: «Шукай себе, ти – зможеш,
Я ж бачу – ти завжди її любив».

А я – лиш вигук у душі знайшов.
Лиш вигук. Але, може, так і краще.
Бо кинув би сльозу напризволяще,
Та не любила сліз моя любов...