Зун дарих туш

Сажидин Саидгасанов 4
Зун дарих туш садрана зи ватандихъ,
Къужахдавай аял хьиз я дидедин.
Бахт аватIа, эгер гьар са инсандихъ,
Векил яз хьун буржи я чун бинедин.
Дагълари цав, таж хьиз кьуна, кьилел зи!
Зун уьтквем яз къекъвезва къе чилел зи!

Зун дарих туш, ава халкьдин арада,
Халкьдихъ галаз чIугвазва за зегьметар.
Лугьудайвал ийизвач гаф чарада,
Къазалмишиз алахънава гьуьрметар.
Гурлу лепе ала Касдин гьуьлел зи!
Зегьмет чIугваз гьазур я кьве гъилел зи!

Ватан туна, фенач пата-къерехдиз,
Диде, Ватан гьикI тада за сефил яз?
Ватанда зун къекъвезва шад, уяхдиз,
Дагъда авай чубанди хьиз кфил яз.
Ватандин нур, экв ала кьве вилел зи!
Чинал шад хъвер, гьекьни ала пелел зи!

Дарих жедай вахт авач заз Ватанда,
Жув хайи тир кьазва ада велед яз.
Яшамиш жез гьуьрмет авай хизанда,
Къекъвезва зун тарихчи хьиз, белед яз.
Руьгьдин бегьер ала таран са хилел зи!
Дарих жедай вахтни къвезвач рикIел зи!