Ны ты, ны я, козачинько...

Тамара Крячко
   Использован Кубанский суржик.
Поздравляю всех с праздником!!

Ны ты,ны я,козачинько,
В розмове,ны вэсэли...
Господь свэдэ,побачимся,
Як зацвитэ жэрдэля.
Птычкы як зачирикайють
Заграйють витэрочкы,
Зламайим горемыкы мы
По билому цвиточку.
Вдыхнэм нэбэсной радисти,
Свит выступэ на лыцях...
И побрэдэм покладисти
Широкою станыцей.
Обнимымся на бэлыбни,
Ридней замрэм на кручи...
И станымо вэсэлымы,
Ныхто нас нэ розлучэ.

*        *       *
Як надину виночок,
Обрядюся людыной,
Пидвяжу пойясочок
Пид широкой грудыной.
Як пиду дали,стэпом...
Як пид витром зигнуся...
Ны винця мини трэба,
Сэрдця,як у Иисуса.
Горэ буду я мыкать,
Ны оставлю я схыму...
Будэ пэкло вэлыкым,
Будэ боль нэстэрпымой.
Шо,слезамы умытой,
Слипота,пэрэсуды?
Як найду блыжний свит я,
Дытынятку скажу дэ.

*         *       *
Тыхэсынька,нызэсынька,
Лыгэнька,як былыночка...
Смийюця-"поэтэсочка",
Товкайють люды в спыночку...
Смишкив йих ны боюся йя,
На товкачив ны жалуйюсь...
Живу суби "Марусею"
И горя мини мало йе.
Хай кажуть ,шо убога йя,
У мэнэ йе иконочкы...
И стэп йе и дорога йе,
И витырок и сонычко.
Зигнусь хвылынкой мэртвою,
Позыркайю,як гава йя...
И встрэпэнэця сэрдэнько
И Слово-счасте йявыця!