ЩАстя знИкло у людЕй з вiйнОю

Светлана Пузина
Щастя зникло у людей з війною.
Всім біда з Країною сумною.
Лютий місяць, день сьогодні в люті,
в лютий дим два роки вже закуті.

У війни обличчя не жіноче,
а криваве, і смертельні очі.

ВорогИ, як у звірЯчім роді,
вбивці всі жорстокі від природи -

зАвжди воювати - їх манера.
Злодії під впливом люцифера


вОгнену зробили в краї сферу -
дим і попіл лине в атмосферу.

Траур тьмарить зір, як чорні хмари,
міст руїни - начебто примари -

гнізда десь, хати порожні… Поки
біль за Перемогу та за спокій,

схід і захід сонця заповітний,
мир, що здобуваємо, привітний,

хай земля потрощена заквітне -
у житті, вся туга серця зникне.

Усміхнеться
Україна-мати.
Повернеться щастя в кожну хату.


                24.02.2024