Мары

Ключник Олег
Ізноў, скрозь гады якія пайшлі
Гэтыя вёсны– панеслі!
Ізноў жадаю я ярнуцца ў Час
Калі кахаў, калі ўбачыў Вас!
Нажаль, прайшлі ўсе гэтыя Вёсны,
 Няма ўжо і гэтай вёскі!

Я зноў чую ту Гадзіну,
І мілую, каханую дзяўчыну!
Мы, ізноў, разам над ракой-
  Вада малюе выяв твой…
Ноч, цішыня, і без сумневу –
Я бачу зноў сваю царэўну!

Свет замёр, усё як быццам спіць,
І  толькі вецер лісце варушыць….
Такая ў Свеце цішыня,
Ёсць - Ты і Я - і ноч адна!
На летнім небе месяц поўны
Мора зорак у нябёсаў бяздонных!

Любоўных слоў тых заварот,
 Рака пачуе і чарот….
І казку неба назаўжды
Мы пранясём праз  усё гады!
Нас - ахоўвае Цішыня...
Ёсць мы ўдваіх , Любоў - адна!


02.03.2017