Макан я куьре

Сажидин Саидгасанов 4
Гьам дегь тир заман, гьам алай заман,
Шагь дагъ хьиз, Шалбуз кьакьан я Куьре.
Етим Эминни рахай Сулейман,
Лезги чIалан диб, макан я Куьре!

Яд хьиз булахдин дувулриз дерин,
Билбилдин саягъ рахуниз ширин.
Гьамиша сивел къугъвазвай хъуьруьн,
Вичив гвай таъсиб, макан я Куьре!

Шарвилиди чаз эвер гайи чIал,
Туьнт Лезги кьуьлуь гьейранай вичел,
Гьажи Давуда абур гъайи чал,
Женгера гъалиб, макан я Куьре!

Лезги чIала чун пайдах хьиз цавуз,
Хкаж ийизва рахадай чIавуз.
Кьилин чирвилин авай вичихъ ВУЗ,
Бахтарин сагьиб, макан я Куьре!

Дустарихъ галаз рикIяй-рикIиз рехъ,
Душманрихъ галаз - хци тир яракь,
Дуьньядин винел хьун паталди гьахъ,
Дуьз чIалан тартиб, макан я Куьре!