Горнятко кави

Валентина Велес
Я б зігріла
Для тебе горнятко,
Перед тим, як налити
Кави…
Ми з тобою щоночі,
Любий,
Розмовляєм
Лише з зірками
Людське море
На хвилях печалі,
Знов гойдає заквітчані
Труни…
Смерть регоче,
Війна розкладає
Кров’ю  скроплені,
 Мічені руни…
«Пливе кача…» …
Спів серце крає,
Розтинає розпукою
Груди…
Посивілий майдан
Питає:
Чи ми нелюди,
Чи ми - люди???
Я б зігріла
Для тебе горнятко,
Перед тим, як кави
Налити…
«Пливе кача…»  і
Душу виймає….
Я б зігріла….
Нема кому пити…
18.02.2017