Оце вам i масляна

Олександр Мачула
Замело, запорошило,
все накрив туман.
Мабуть рано ми рішили,
що втекла зима.
Крутить-вертить завірюха,
морозець скрипить.
Навіть пес, схиливши вуха,
в буді десь сидить.

Стрілися весна з зимою,
десять днів тому.
Кажуть пахне вже весною
в нашому дому.
Та у білої цариці
інші є думки.
Ще кожух нам пригодиться,
валянки й шапки.

Густо землю накриває
сніжна пелена,
щоб багатим урожаєм
встати на ланах.
Не сумуйте, добрі люди,
бережіть себе.
Трішки хай зима ще буде,
а весна прийде!

25.02.2017