Я завуся беларусам

Сярожа
Не палякі, не ліцьвіны,
Мы сыны сваёй краіны,
І я вельмі ганаруся,
Што завуся беларусам!

Кожны ранак, прачынаясь,
Разам с сонцам усміхаюсь,
І кажу я: -"Дзякуй Божа,
Што мой дом такі прыгожы!"

Я ў Радзіму закаханы,
У свой горад, у свой край,
Сваёй веры не губляю,
Грай у душы музыка, грай!

Дрэнна, гляну у акенца,
Бачу блізка поле, лес,
Як тут сэрдцу не сагрэцца,
Да жыцця зноў інтарэс!

Не палякі, не ліцьвіны,
Мы сыны сваёй краіны,
І я вельмі ганаруся,
Што завуся беларусам!