Рiзнобарвне перевесло

Сергей Черкасов Рыжий
 Щось в травичці засюрчало,
І мені цікаво стало;
Роздивився накінець:
Та то-ж коник-стрибунець!

 Сіра спинка, довгий хвіст,
Сир пацюк до нірки ніс;
Хотів крикнути я: "Брись!"
Але вийшло в мене: "Крись!"

 Білу мишку годували:
Булка з маслом, сир та сало;
Плаче мишка - рясні слізки,
Бо назвали її "Віскас"!

 Щось як блисне поміж хмар,
Та ще-й гуркіт, мов удар;
Вбіг я злякано у дім,
Та це-ж блискавка і грім!

 Різнобарвне перевесло
Поміж хмарами повисло;
Диво дивне в небі грає,
Це веселка, кожен знає!

 Кіт на сонечку дрімав,
Я підкрався, крикнув: "Гав!"
Кіт зеленим оком блись:
"Я не граюсь, відчепись!"

 Стрімголов біжу, стрибаю,
Ніжки куряву знімають;
-Відпочив-би, синку, трішки!
-Це не я, це босоніжки!

 Я гасав, гудів, дирчав,
-Синку, може-б помовчав?
-Як я можу помовчати?!
Мотоцикл я, треба знати!

 Ручки й ніжки потомились,
Очі вмить самі закрились;
Гратись більше неохота,
Просто сон це та дрімота!

 05.09.2003 р.