Задача на рух

Бобруша Вонякина
Якщо б прибульці існували,
Вони були б соснами.
Увіп'явшись однією ногою в землю,
Давно вже світ споглядають
Попід гладдю озерної по;стелі,
На порозі пташиних келій.


І так пружно й незграбно танцюючи -
Рівновагу немов утримують -
Прагнуть лапи розпушені доторку
До двоногих створінь хвилюючих.


Неподолана відстань лишається
Крізь вітри, і дощі, й століття,
Може, десь і колись обіймуться
Діти сосен і лю;дські діти?

23.02.2017