Кайгырту

Фирдания Нугаева-Тимерханова
          "Yс, yс балам!
           Сау йор,бэхетле бул!"
           Туктап тормый гомер агышы.
           "Хэле; ничек балам? Уяндынмы?” 
           -Телефонда, 
            Кайгыртулы энкэм тавышы.

          Тэгэрмэчкэ баскан тиен кебек,
          Ашыгып, донья куып барышым.
          "Бэргэлэнмэ,житэлмэссен балам!"
           -Янг(ы)рый кебек шэ;эр шавын басып,
           Колагымда энкэм тавышы.

         "Тэкъдирдэ язылган,кан- яшь койма,
          Алдан китy- буын язмышы.
          Тyз!Тyзэ кyр балам,"
         -Галэмнэрне ярып,
                кyк сyрyен ертып
                Килэ сыман,
                эткэм тавышы.
                22.02.17.
                Фирдания Нугаева