Кинэт борчыла ерэк

Марзия Бариева
Уйланмыйча яшэгэндэ
Кинэт борчыла йерэк.
Туган авылдан киткэндэ,
Шуны уйларга кирэк:

Картаю коннэре житэр,
Туганнар ерак булыр.
Тэнендэге кечлэр китэр:
Кеннэр кыскара барыр.

Шуларны уйлап ятканда,
Йёкылар юкка китэ.
Бырчу тэнен уятканда
Тырмышнын тэме бетэ.

Бер узен генэ калганда,
Яшэуе бигрэк авыр?!
Туганнарны сагынганда,
Йерэкта яра калыр.

Яшэунен хисе бэткэнче,
Тизрак кайтырга кирак!
Эшлэ -юлны югалтканче,
Тынычлы булыр йерэк!