Дидедин ч1ал

Гулья Мисриханова
Дидедин ч1ал дидедин ч1ал
Аватнавай ,аманат чал
Вун я зин рик1,руьгьдин бине
Ч1аларкай вун кьада вине.

Чин бубайри аманат яз
Чаз тунавай ч1ал.
Ам квадарна масад кьурт1а ,
Айиб къвезва чал.

Дуьньядавай гьар миллетди
Хуьзва вичин ч1ал.
Ша чнани дамах ийин ,
Дидедин ч1алал.

Кьакьан дагълар ,къацу чуьллер
Лезги чил я лагь.
Дидед-ч1алал рахун тавун
Гунагь я гунагь!!!!

Атанмазди и дуьньядиз
Заз ван хьайи ч1ал.
Гьа диде хьиз ,жуван хайи
Заз к1ан хьайи ч1ал.

Есир хьайт1а .маса ч1алан ,девлетдин.
Катда чахъай вири  Гьиссер,гьуьрметдин.
Лезетар гуз,алдатмишиз легьзеди.
Гьик1 квадарин,заз гайи ч1ал дидеди.

Зин лезги ч1ал,хазинайрин хазина.
Ам вилик кваз,зунни жеда гуьгъуьна.
Гужлу я чун,къуват ава виридахъ
Ша дустар! Чна хутан ам гуьнгуьна.