Булахдин ким

Гулья Мисриханова
Фикирар гьар жуьре я
Сад агъуз сад вине я
Кьил акъатнач и кардай
Чун алцуррай дуьнья я.
     Гьим я Гьим!

Заз чидайвал,куьне дустар
Вири гафар лагьанвач.
Геж хьанава сабязибур
 Вири иниз атанвач.
    Ким я Ким!


Кьуьд я лугьуз магъарада
Гьахьмир дустар экъеч1а.
Магьшур жен чун шииралди
Вири,кхьиз эгеч1а.
   Кьуьд я Кьуьд!

Вегьеда кьуд патаз вил
Сада-садан кьада гъил.
Илгьамдин яд къваз дустар
Жедач садрани сефил.
    Ким я Ким!


Рик1ин гафар халкьдин вилик
Эцигзавай къучагъар.
Багъишда за квез марварар
Ац1урда куьн къужахар.
  Син я син!

Эгер чун хьайит1а герек
Гьазур я гуз,жедай куьмек.
Агатда фад,къведа патав.
Гьич садрани твадач куьн тек.
     КЬин я кьин!