Ab exterioribus ad interiora

Майя Вишневська
(від зовнішнього до внутрішнього)

Бузок зацвів занадто рано для весни,
Що не виходить з голови з самого ранку,
Не дочекатись людству до світанку
Початку нової прекрасної доби.

На місце кисню прийде чадний газ,
Затягне небо чорно-сивим димом.
Як можно, Земле, бути твоїм сином,
Але так весело на цвинтарі співать.