Живи, земля, що народила!

Ильин Александр 2
          
            «Душу й тіло ми положим за нашу свободу»
                Гімн України

Героям Революції Гідності


Чи є щось дивне в цій країні,
Що зачаровує мене,
Чи ночі тихі солов’їні,
Чи та зозуля, що кує?
Чи мiй Дніпро, що вільно ллється,
Чи соняшники на полях,
Чи пташка, що у небі в’ється,
Чи босі ноги на лугах?

Живи, земля, що народила,
Живи, душевна особливість,
Сором’язлива хлопців сила,
Дівчат небачена вродливість.
Живи мій любий Київ сивий,
Живіть і села, і міста,
Повітря подих особливий,
І кожна посмішка проста.

Нема ріднішої країни,
Нема ріднішого народу.
Тому, хто любить Україну,
Вона найбільша нагорода,               
І буде щирою не менше,               
В часи і щастя, і біди,
Зустріне так неначе вперше,
Проводить так як назавжди. 

Минуло все: oрда та ляхи,   
Сов'єти і Голодомор -
Заб'ємо ми останні цвяхи
В труну, що нам зробив Мордор!
Ми перед тими гнем коліна
Кому одна свобода суще,
Чиє життя за Україну -
Одна посвята невмируща. 
             
Нехай летять пісні крилаті
Про рідний край, що над усе,
Та заживуть у нашій хаті
Любов і мова - наше все!
Почую: "Слава Україні!"
І миттю сердце віддає,
І буде завжди як і нині:
"Героям Слава!", бо моє.

   18-го лютого 2017

18-го лютого 2014 року – початок триденного штурму Майдану. Після відмови активістів виконати ультиматум силовиків припинити спротив, о 18-тій годині почався останній найбільш кривавий штурм Майдану який тривав до 20-го лютого та завершився розстрілом Небесної Сотні.