Загадки для малышей. укр

Ирина Бондарь Левобережная
Загадки для малят

На спИні носить кораблі
І айсберги, як гори.
Вода – від неба до землі
Втопити може море.
(Що це?)

Ширше – всякої ширини,
Глибше – всякої глибини,
Хвилюється, а не людина,
Тече, а не напитися,
Синій, а не небо,
Сірий, а не хмари,
Величний, а не земля
(океан)

***
Хвилі там біжать ласкаво,
Кораблі там величаво
По воді можуть ходити.
Але варто розбудити,
Вибухом, а чи вулканом,
Зразу вихлюпне фонтаном
Вал дев’ятий понад нами,
Грізне викличе цунамі.

Ти на берег – не ходи!
Недалеко – до біди.
Що за диво, що за стан?
То лютує….  (океан)
ID: 702387
23.11.2016