К пуританину. укр

Ирина Бондарь Левобережная
До пуританина,
або про Україну - з любов'ю

Ледь сивиною в косах - пил століть,
В очах, як море, зблиски сонця сяють.
В полях, в гаях земля моя дзвенить,
Що Україна - палко називають.

Вона мені світила, як маяк,
Колиску з верболозу колихала,
Із темних нетрів - вивела на шлях,
Де я жила, боролась і кохала,

Ростила хліб, і сина, берегла 
Її пісні, звичАї та світлини,
Бо я без неї - жити б не могла,
Вона у серці - музика єдина.

Війна, війна... сльоза в очах бринить,
Та руки ніжні - діток обіймають:
"Солдатики, сини мої, живіть!
На вас же вдома - з вірою чекають!"

Живуть в мені усі ЇЇ світи,
Молитви, сльози, усмішки, ужимки.
Чи зможеш ти Країну зберегти,
Якщо в мені палку не любиш Жінку?
ID: 695905
21.10.2016