О значении мовазнауства

Роман Каравкин
      

Я у лазни  чуу  такия вось гаворки:
О русско беларусских языках...
И этих мнений открываю створки.
Не нужно, думаю, держать их на замках.

"Як хочацца у беларускай мове
Знайсци такия сувязи з жыццём,
Каб чулася усим, у кожным слове,
Што з русскай мы на сувязи - кальцом.

Каб дзэканне и цэканне  ужывались.
Твярдзилися и  "чэ"  и  "шэ" и  "шча",
И беларуска-моуная трываласць
Не устрабавала  рускую - знишчаць.

Не трэба нам палячыць родну мову,
А дыялект палеских жыхароу-
Хай ужываюць вольна у размовах,
И у перакладзе будзе жыу –эдароу...

Жыць у краине и не ведаць мовы:
Грамадзянину - непрыемна, так.
Нам трэба адчуваць у кожным слове
И руски сэнс и беларуски смак!!!

Для читателей: После гласной предстоящего окончания слова последующее, начинающееся с "у"- читается укороченным, так и в самих словах после гласых.