Три роки повного мовчання

Юрий Слащев
Шляхетних течій та тенденцій -
термінології знайомі.
З брехнею прикрих ексцеленцій,*
поняття хибності вагомі.
Ця доля кожного спізнала,
звела до хати чорним лихо.
Війна нас смертю об’єднала -
й ще зі спини, підкравшись тихо.

Мені родина не пробачить -
якщо прощатиму потворі.
Усіх скоріше хочу бачить,
війни обличчя у покорі.
Як пес сусідський ллє скавчання,
брехню нутром скажену криє!
Під кроки «мінського мовчання»,
з гармати сніг брудноту миє.

Де правда, люди запитайте,
за що нас вивели вмирати?!
Немає правди - пам’ятайте,
бо треба злодіїв до страти.
Доки не встануть на коліна,
тай не признаються у зраді –
не буде вільною Країна,
нам мулять очі на параді!

Шляхетних течій та тенденцій -
термінології знайомі.
З брехнею прикрих ексцеленцій,*
поняття хибності вагомі.


Юрій СЛАЩОВ©12.02.2017
*ексцеленція [величність]