Плач зязюлi

Анатолий Уминский
У зялёнай дуброве, край шырокага поля,
Кукавала зязюля пра няшчасце,нядолю.
Кукавала зязюля -сваiх дзетак гукала,
Тых, каго не кармiла, пад крылом не хавала.

Каб вы ведалi людзi-сэрца ные, балiць,
А таго, што зрабiла, не магу я забыць.
I цяпер па дубровах, лясах я лятаю,
Родных дзетак сваiх я паўсюды шукаю.

Рэха несла навокал ўсё ку-ку ды ку-ку,
Кукавала зязюля пра гадЫ на вякУ.

     *   *   *       10.02.2017 г.

Оксана Шипицына.

Во зелёной дубраве,
за краями полей,
куковала кукушка
о злой доле своей.
Куковала кукушка -
своих деток звала,
тех, кого не кормила,
под крыло не брала.

Если б знали вы, люди,
как сердечко болит.
Всё, что я совершила,
не могу позабыть,
и теперь по дубравам
и лесам я лечу,
очень деток родимых
отыскать я хочу.

Эхо лишь разносилось -
всё "ку-ку" да "ку-ку",
куковала кукушка
о годах на веку.
*         *          *