Чи встигнеш спохватитися в утратi?

Лена Грама
Чи встигнеш спохватитися в утраті?
Розплата ляже... плечі...тягне вниз.
Це не залежить... від достатку статі.
Це не залежить... в недостатку криз.

Чи встигнеш ти...сльозу з щоки впіймати?
Чи гірко буде... подих відпустить?
В собі здержати гнів? Дух не зламати?
Життя проживши,іншому не мстить?

Здовіку гнати гіркоту невдачі?
Гонити зависть? Позабути біль?
Підняти того...хто упав неначе?
Та не чекати гідність звідусіль?
 (Понкратова.О.В.)