Анна Каманина - Рождество!

Юлияна Великова
Ангелы в небе пропели.
Зажглась голубая звезда.
Празднует наша Планета,
Земное рожденье Христа.
Много планет во Вселенной,
Множество разных светил.
И только на нашей планете,
Господь человеком ходил.
Ему не нужны ни богатство,
Ни слава. Он знатных
Друзей не искал. Простых
Рыбаков, свои сети чинивших,
С собою в дорогу позвал.
Ходил Он босым и голодным.
Людей Он учил, говоря:
«Не будьте вы сердцем жестоки,
Добро и молитву творя».
Христова Молитва - чудотворна, проста.
Но люди не приняли Бога земного,
Взяли, распяли Христа.


Превела на Български: Юлияна Великова

РОЖДЕСТВО!

Ангели в небе запяха,
засвети синята звезда.
Празнува нашата планета
рождеството на Христа.
Планети много във вселената
и най различни светила,
но на нашата планета
проходи Господа Христа.
Богатство нему не му трябва
ни слава ни приятел знатен.
В начало градските рибари
в пътя си той призова.
И вървеше  бос и гладен
и хората той поучаваше:
„С сърца жестоки не бъдете,
молитва и добро творете.
Молитвата  на Бог  е проста…
Но хората Бог не приеха,
Христа на кръста те разпнаха.