Страждання, муки iли нiжнiсть

Катерина Жебровська
Н.Паганіні, Концерт №1 ре мажор для скрипки з оркестром,
Національний ансамбль солістів «Київська камерата»,
В.Матюхін, К.Лукинюк (скрипка)

Страждання, муки їли ніжність,
Старанно, довго, з дня у день,
Не западаючи в поспішність,
Лизали марево пісень…

Страждання, муки пили Світло,
Сушили очі й сни слізьми,
В серцях запанувавши сито,
Вплітались раз по раз в пісні…

Страждання, муки полонили,
Приборкали земне єство…
Любов дала людині силу –
Небесне у пісні ввійшло…

Страждання, муки не встигали
Ковтати жадібно пісні…
І ніжність, й Світло засівались
Любов’ю у життя і сни…

04.02.2017