Проснись, Кобзаре..

Павел Горобец 3
 
 Проснись,Кобзаре...Глянь на Вкраiну...
 З високоi кручi,
 Як тi правнуки поганi,
 Стали в нас-Могучi..

 Дiлять,гади,.свою Неньку,
 Як iм заманеться.
 Не бояться даже Бога,
 Думають,-минеться..

 Не минеться.Щось та й буде...
 -Iнакше не може..
 Вiднайде iх Божа кара,
 -А Тарас, поможе..

 Бо вiршi його i зараз,
 То велика сила,
 -I для наших олiгархiв,
 То iхня,-Могила..

 Хiба може таке бути?,що ростуть достатки?
 Коли бiднi кругом люди, й маленькi зарплатки..
 I жирують,вражi дiти,на своiм народi..
 Понастроiли маетки,що в них зараз в модi..

 Позалазили у Ради,Великi, й маленькi..
 I Закони собi пишуть,тихо...й помаленьку..
 Все нас хочуть приучити вiрить в iх науки,
 Бо ще краще хочуть жити,іх нечистi руки.

 Вiдрубати б iх,-та поки,
 Де тi Гайдамаки?..
 Що панiв колись ловили,й вели до гилляки..
 Та коли ж у нас знайдеться,якийсь Кармелюка?
 Та народ наш,
          Поки, гнеться..
              Аж дивитись..
                Мука.

  (2013)