Примха душ

Матисов Иван
Подих вітру від тої краси,
Що захоплює враз і дивує,
Заворожить і в мить самоти
Ледь надію тобі подарує.

Наче птах, що у вирій летить,
Твоє серце пурхає грайливо
І від радості тихо кричить,
Адже мріють бажання лякливо.

І ввижається щастя на тлі
Білих днів, що такі одинокі,
Та свобода у клітці на дні
Не манить після пройдених років.

А вагання за ними йде вслід,
Не бариться тебе зупинити,
Але знизу лише слизький лід,
І нічого більше вчинити.

Вже був втрачений теплий момент,
Вже надія тебе покидає,
Вже забутий останній лемент,
І той сміх не для тебе лунає.

Небо вкриється хмарами знову,
Розпочнеться всередині шторм,
Але вирветься сонце зі схову
Після нового подиху вдвох.