Она

Рахим Карим
Она йи;ламаса - ;еч иш битмайди,
Она йи;ламаса - ту;илмас бола.
Она йи;ламаса - ра;м келмайди,
Она - бу дунёни ;ут;арар нола!

Она йи;ламаса - уруш тўхтамас,
Она йи;ламаса - яшамас бола.
Она йи;ламаса – фарзанд тузалмас,
Она - бу гаровга тикилган жола!

Ра;минг келсин унга, жоним Олло;им,
Кулдиргин уларни, ёш тўккан палла.
Оналарни асра, ёл;из Пано;им,
Она – бу оламни тебратган алла.

Она йи;ламаса - ту;илмайди бахт,
Она йи;ламаса - ;айда тожу тахт?
;илмагин уларни, Яратган, бебахт,
Она – бу ёш бўлиб тўкилган шаф;ат.

Онадан ме;рингни дари; тутмагил,
Она йи;ламасин жигар-ба;ри хун.
Нима ;илсанг ;илгин, ра;мдил Кўнгил,
Онани йи;латма боласи учун!