Eii ki ti Trapezountam...

Виктор Стофорандов
Eii ki`ti Trapezountam`... I Patrida tou progonon... O ponon ti prosfigion... Ke krifon haran temeterion... pios epemnan eki...

Ehasesme a`sa palea... Ksan kloskoume atora sa meryam`, sa parharyam`, sa monastiryam`... ke as ine halazmena...
 Tin arothimian nto eho ya`t`esen en apes sin kardiam`, apes sa ateliota oromatam`...
 Ato erthen a`sa rizas me ti trapezi tragodian... Afoukroumne nto etragodnane I mizeter ke apesim elega: Atin fenete kat`ikserne aikon nto emis I mikri k`eporoum na egrikoumato....
 Edeven polla keron ke egriksato...

Erhoume gonatizo sa katothiryas`... Ata pliskountan me ti thalassas ta kimata... I stratam inete katharon, stivagmenon me ta chakalya.. Aman ata ine lafra ke trifera...Pero as`ata enan vouran ke giroklothata apes so sherim... Enan filoksenon ke filotimon houlesian erte`evrikme...Sintisheno, kalachevo me t`ata, erotogata: Pos istoun, nto eftaten? Nto epineten horiz emen atoson keron?

Eii ki`ti Trapezountam`, polla stivarias idane ta rashias`... Polemon ke erimian, agrion genoktonian... Panda Hora apes sin Horan...Ke kamian ki klishkete ka to perifanon to kefalis`....

 Talata`talata- akouskate me tin aeras lalian, pion fisaii a`so yalon ke fer alikon miran...
 Talata`talata- mourdouliz to dromon to metaksoton...
 Talata`talata- voizne ta potamonera...
 Ki logaryaete atora posa potam`tamarya esh avout`I`gi. Me ta neratoun erte`tresh to romeiikon to eman ... A`so potam sin thalassan... a`sin thalassan so alo kraton... a`so kraton pou eftasen taksidev s`enan alo kraton... Ata ta tamarya kouvaloun apesatoun tranon egap ya`t`ato to homan, efharistian ya ti MANAS GLOSSAN, andamosin so horon... ke mirmikas perpateman so petsis apan...