Вiн казав, що вiн тобi належить

Миклош Форма
Він казав, що він тобі належить...
Це приємно, але це – неправда.
Стався до поета обережно:
вчора і сьогодні – твій, а завтра...

Завтра він вже обіймає іншу,
і вона в кохання щиро вірить.
Він і їй напише щирі вірші.
З віршів легко сотворить кумира...

І хоча життя з поетом миле,
і з поетом миті щасливіші,
не надійся, навіть як молила,
бо поет належить тільки віршу...