Серебряные дни-Шон Маклех-Перелож

Катерина Крыжановская
Срiбнi днi
Шон Маклех

              «... Якщо щось у мене було
                Так це серце з плоті
                Я приніс його на олтар
                Обітницю сповнюючи
                Але побачив срібло одне...»
                (Гійом Аполлінер)

Тільки срібло.
І не лишень серед ночі модерну,
Всюди: серед хвиль зимового моря,
Між звуками слів,
Між літерами мертвих фоліантів:
Срібло:
Срібні хвилини, срібні години, срібні дні
Міряють срібні годинники:
Зими: дощавої, але дощ сріблом
На прозорі вікна очей січня,
Прозорим сріблом води
На метал сокири пращурів,
Якою вони рубали ліс буття свого темного.
І що в цьому срібному
Не дзвенить, не іскриться?
Хіба моє серце: з плоті гарячої,
Черленої і живої:
Пульсує разом з ритмом Галактики
Виром навколо діри чорної
Серце: червоним мішком крові.
Кину його на олтар:
Їжте – боги абеткових істин.
А навколо срібло.
Епохи мисливців темряви
(Таки за вампірами),
Епохи чорно-білої:
Таки блискучої,
Трохи важкої
І трохи продажної:
Тридцять срібляників
Хтось у калитку кинув
Юнаку бородатому кароокому.
Срібло. Одне срібло навколо...

...

Серебряные дни
Шон Маклех

              «... Если что-то у меня было...
                Так это... сердце из плоти.
                Я принес его на алтарь!
                (обет исполняя...
                Но увидел серебро одно ... »
                (Гийом Аполлинер)


Только... серебро.
И не только!
Средь. НОчи модерна...
(повсюду!!

Средь. Волнения... зимнего. Моря...

... и. Меж звуками слов!! (между букв...
Фолиантов. Забытых...
Серебро.

...

Минуты... серебряные. Серебряные часы. Дни...
Серебряные.

(измеряют...
Часы... серебряные. Зимы...

Дождливые.

... там! Где дождь. Серебром...
... на. Прозрачные (окна-глаза!!

Января...

...

Серебром (прозрачным...
ВодЫ! На металл (топоры...) Предков!!

(которыми...
Лес. Рубили они.
Бытия своего (непроглядного...

И что...
(в том?) Серебряного?
Не звенит. Не искрится.

Разве только. Сердце! Моё?
Из плоти... горячей.

... с искрами. Красными... и живыми.

Пульсируя!!

Вместе с ритмом. Галактики.
(водоворотами...
Вкруг.
 
... дырЫ. Чёрной! Сердца.

(красным...
Крови. Мешком...

...

Брошу его. На алтарь:

Ешьте.
 
Боги...
(азбучных...) Истин.
А вокруг...!
 
Серебро. Эпохи.
Охотников. Темноты.
(таки...) Охотников. За вампирами?

... черно-белой.. Эпохи.
(таки...!) Блестящей!!

... немного. Тяжелой. Немного...

Продажной...

...

Тридцать... сребреников!! (кто-то...
(в мошну...) Тяжёлую.. бросил.

Юноше бородатому.
(кареглазому...

...

Серебро.

...

Одно.. серебро... вокруг.

29.01.17г

http://www.youtube.com/watch?v=zTv6wiI-jr4